KAKURU Jewelry
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 350€

Το ταξίδι των κοσμημάτων KAKURU μέσα από τον φακό των Πάνου Γεωργίου και Αλέξανδρου Βηλαρά

The journey of KAKURU Jewelry through the lens of Panos Georgiou & Alex Vilaras

Τα κοσμήματα KAKURU φτιάχνονται στο χέρι από την ίδια τη σχεδιάστρια, Ελίνα Κακούρου, και τους έμπειρους τεχνίτες της ομάδας της, που μοιράζονται το πάθος της για δημιουργία καθώς και την ιδιαίτερη αισθητική της. Η κατασκευή των κοσμημάτων γίνεται στο εργαστήριο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το κατάστημά στο κέντρο της Αθήνας! Προκειμένου να αναδείξουμε αυτήν την ιδιαιτερότητα του brand KAKURU,σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό βίντεο που να περιγράφει το ταξίδι των κομψοτεχνημάτων μας, από τον σχεδιασμό τους, την επεξεργασία των υλικών από τους τεχνίτες μας - ξύλο ελιάς, ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλο - μέχρι και τη διάθεσή τους στο κατάστημα, όπου μπορείτε να τα δοκιμάσετε.   

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί τη συνεργασία πολλών ταλαντούχων ανθρώπων για να είναι άρτιο το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό επιλέξαμε τους καλύτερους στο είδος τους, τον φωτογράφο Πάνο Γεωργίου (@panosgeorgiou) και τον μουσικό και videographer Αλέξανδρο Βηλαρά (@alexvilaras), οι οποίοι δημιούργησαν ένα μαγικό, κατά τη γνώμη μας, βίντεο με κινηματογραφική αισθητική!

Συναντηθήκαμε με τους δύο δημιουργούς ένα απόγευμα στο εργαστήριο και κατάστημα KAKURU και φυσικά, μιας και πρόκειται για δύο ανθρώπους με κοινωνικές ανησυχίες και ευαισθησίες, η κουβέντα μας περιελάμβανε θέματα όπως: πώς ένα brand αξιοποιεί την εθνική του ταυτότητα, την πολιτική, τα ταξίδια, το πώς η χώρα μας αντιμετώπισε το μεταναστευτικό ζήτημα, και πολλά άλλα! Ωραίο θα ήταν να τα μοιραστούμε όλα αυτά μαζί σας κάποια στιγμή, αλλά για την ώρα κρατήσαμε για εσάς τη συζήτηση γύρω από το υπέροχο βίντεο, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

 

Η γνωριμία

Ελίνα: Με τον Πάνο γνωριστήκαμε μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας στην οποία συμμετείχα και συνεργαστήκαμε πολύ ωραία από την πρώτη στιγμή. Οπότε, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα όταν αποφάσισα να γυρίσω αυτό το βίντεο. 

Πάνος: Προσωπικά το brand KAKURU το ήξερα πριν γνωρίσω την Ελίνα, από τα social, και μου είχε κάνει εντύπωση. Αυτό που ψάχνω στις συνεργασίες μου είναι το τρίπτυχο αισθητική, όρεξη για δουλειά και φιλία. Αξίες που βρήκα στον Αλέξανδρο και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια.

Αλέξανδρος: Και οι δύο βάζουμε το πρότζεκτ πάνω από προσωπικούς εγωισμούς γιατί απλά μας ενδιαφέρει να βγει ωραίο αυτό που κάνουμε. Βάζουμε την ψυχή μας σε όλες μας τις δουλειές.

 

Η συνεργασία

Ελίνα: Θέλαμε να μεταφέρουμε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, το κομμάτι της εμπειρίας του καταστήματος και το πώς το κόσμημα καταλήγει από το εργαστήριο, όπου σχεδιάζεται και κατασκευάζεται, στον πάγκο όπου μπορεί ο επισκέπτης να το δοκιμάσει αλλά και να συνομιλήσει μαζί μας. Επίσης, θέλαμε να αποτυπώσουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε, τα μέταλλα, το ξύλο ελιάς και τα τρία είδη πέτρας που προέρχονται από διάφορα μέρη της Λακωνίας. Και τέλος, να δείξουμε τους τεχνίτες που εργάζονται στο εργαστήριό μας που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το κατάστημα.

Πάνος: Εγώ είχα πιαστεί από την αρχή από την αγάπη της Ελίνας για τα υλικά και σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Όσο σκεφτόμουνα και προσπαθούσα να κάνω εικόνες και μίλησα και με τον Άλεξ, μου ερχόντουσαν στο μυαλό παραλληλισμοί, ταινίες όπως το There Will Be Blood όπου ο Daniel Day-Lewis παλεύει με τα στοιχεία της φύσης, και άλλες αναφορές που έχω δει. Θέλαμε να δείξουμε την επικοινωνία που έχει η Ελίνα με τα υλικά. Και μετά κάπως να δέσουμε την μουσική με την εικόνα. Όταν φτάσαμε στο σημείο της μουσικής επένδυσης, η Ελίνα μας έφερε σε επαφή με τον μουσικό Dim Vach.

Αλέξανδρος: Είναι πολύ ωραίο που γράφτηκε μουσική γι’ αυτό το βίντεο, γιατί προσδίδει μια μοναδικότητα στο αποτέλεσμα. Δώσαμε κι εμείς input στο μουσικό για το τι οραματιζόμαστε και ήταν πολύ ωραίο αυτό για εμάς δημιουργικά αλλά και πιο σωστό γενικότερα. Σε ένα οπτικοακουστικό πρότζεκτ, το 50% είναι αυτό που ακούς, οπότε δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι με τυχαίες μουσικές και να προσπαθείς να τις ταιριάξεις με την εικόνα. 

Πάνος: Όταν συζητάς με κάποιον πρακτικά για ένα δημιουργικό θέμα, ο καθένας το οπτικοποιεί από την πλευρά του, και έχει πάντα ενδιαφέρον το τι θα βάλει ο καθένας στο πρότζεκτ γιατί σίγουρα σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο να σκέφτεσαι το ίδιο πλάνο ακόμη και με ανθρώπους που είσαι πολύ κοντά αισθητικά και στον τρόπο σκέψης. Οπότε, όταν προστέθηκε και η μουσική του Dim Vach, ήταν και μία πρόκληση για τον Άλεξ για το πως θα μοντάρει. 

 

 

Προηγούμενο Επόμενο